Välj sida

Tips: Missa inte årets höjdare – Apollo LIVE

Tips: Missa inte årets höjdare – Apollo LIVE

Sveriges främsta höjdklättrare Fredrik Sträng samlar astronauterna från Apolloprogrammet för en inspirerande helkväll. Här tipsar vi om några av eventets höjdpunkter.

Att se andra ta sig igenom enorma utmaningar och testa gränserna för vad som är möjligt väcker något inom oss. Plötsligt känns ribban för vad som är genomförbart mycket lägre och riskerna nästintill obefintliga – ja, vi kanske till och hör Gunde Svans berömda ord “ingenting är omöjligt” eka i våra huvuden.

För att uttrycka det hela så enkelt som möjligt: Vi inspireras av andras prestationer.

För 50 år såg en hel värld på när Neil Armstrong och Buzz Aldrin landade på månen, den största mänskliga prestationen någonsin. De begav sig på en 384 400 km långa resa till månen – och inte nog med det – de gick på månen och kom tillbaka helskinnade (!).

Hur var det egentligen att gå på månen? Varför gjorde man inga fler månlandningar? Vilken del av resan var egentligen farligast? Och hur såg jorden ut från månen eller solen utan himlens blå bakgrund?

Varför inte fråga astronauterna från Apollo 13, 15 och 16 själv under årets kanske mest inspirerande helkväll: Apollo Live 50th Anniversary Of The Moon-landing?

Detta är ett exklusivt event som kommer att hållas vid ett enda tillfälle i Sverige den 29 Augusti i Stockholm City Conference Centre.

“Once in a lifetime-upplevelse” sprängfylld med motivation

Bakom eventet Apollo LIVE står ingen annan än äventyraren och höjdklättraren Fredrik Sträng, som förutom att ha bestigit världens högsta berg, även skapat dokumentärfilmer för National Geographic, Discovery, TV4 och SVT.

Varför väljer du att arrangera Apollo LIVE?

“Som Skandinaviens främsta höghöjdsklättare så bestämde jag mig för att anordna de största eventen som hyllar 50-årsjubileet av månlandningen i Skandinavien. Månlandningen är en solklar metafor för “målarbete”, drömmar och visioner. Jag tror att i år är det år då det kommer att talas om ”vad är vårt företags mån-landnings-projekt?” på konferenserna och kick-offerna”, säger Fredrik Sträng i en intervju med Bisnis Partner Group.

Vad kan man förväntas sig när man går på det här eventet?

“Att gå på Apollo LIVE, som jag vill påstå är Sveriges mest inspirerande event 2019, är inte bara av stort underhållningsvärde, det ingjuter en förståelse för att det omöjliga endast är ett ord. Att rivstarta hösten med detta event sätter perspektiv på saker och ting. Det är inte utan anledning som VD:ar använder sig av begreppet ”om vi kunde fara till månen 1969 så kan vi väl göra det här!?” när de syftar på företagets egna utmaningar”.

Gå in här om du är intresserad av att säkra dina platser för augusti.

Fredrik fortsätter med att förklara att några av höjdpunkterna under eventet kommer att vara att höra storyn om hur JFK:s tal 1961 motiverade en hel nation, att få träffa moon-walker Charlie Duke m.fl. och vår egen astronaut Christer Fuglesang samt att lyssna till Fred Haise berättelse om den ökända Apollo 13 missionen.

Just nu pågår biljettförsäljningen av Apollo LIVE och eventet är öppet för såväl privatpersoner och företag.

Om författaren

Christofer Larsen

Copywriter och content specialist som brinner för digital marknadsföring.